A MI sikersztorink

Bejegyzés megosztása

Fő állásom mellett (21 év hivatásos katonai szolgálat) sokat gondolkodtam egy olyan vállalkozáson ami kötetlen munkaidejű, környezetbarát és nem mellékesen jól is lehet vele keresni.

Közel 5 éve kerültem kapcsolatba egy vízmentes autóápolási technológiával, de a vízmentes tisztítás akkor még nem működött túl jól, ezért kerestem olyan termékeket és próbálgattam olyan eljárásokat amikkel ezt meg tudom oldani.

Nagyon sok mindent kipróbáltam, számos világszínvonalú- és egyszerűbb terméket is teszteltem, de nagyon kevés felelt meg a általam támasztott követelményeknek. Autóápolási szer rengeteg van, külföldön régóta – például az USA-ban már 1901 (nem elírás) óta – létezik autóápolás. Vizes tisztító szer és autósampon is számos gyártónál elérhető. Viszont vízmentes autótisztító szer nagyon ritka volt – és még mindig az. Különböző szereket és hígításokat valamint eljárásokat alkalmazva (nem mellékesen sok pénzt és rengeteg időt belebefektetve)

2018 tavaszára sikerült elérnem, hogy fél centiméter sár rétegig el tudjuk távolítani a szennyeződést a gépjárművekről, így júniusban el tudtam kezdeni az önálló családi vállalkozásom.

Kezdetek, a Mobilis szolgáltatások

Teljesen a nulláról, az kezdetben mindössze 4 db szolgáltatással indultunk, és az utcán mobilisan dolgoztunk. Első néhány hónapban egyedül, majd ketten végeztünk mobilis autókozmetikai szolgáltatásokat.

Nagyon jó volt kijárni címre és egy olyan szolgáltatást csinálni amit az ügyfelek el sem tudtak először képzelni. Autókozmetika mobilisan? Igen!

A szolgáltatásokat továbbfejlesztve-, eljárásokat és szereket, anyagokat folyamatosan tesztelve sikerült sok-sok nehézség és kihívás által egy komplex (teljes autókozmetikai portfóliót lefedő) több, mint 20 féle szolgáltatást nyújtó autókozmetikát felépíteni a haszon egy részének visszaforgatásával.

A haszon visszaforgatása nagyon fontos egy vállalkozásban, mert így tudsz majd fejleszteni, újabb eszközöket beszerezni, új szolgáltatásokat beépíteni a portfóliódba.

Mind a napig is aktívan dolgozunk.

Sátor műhely kialakítása

A mobilis munkák közben is próbáltunk fejleszteni, fejlődni. Ennek a következő lépcsőfoka a Sátor műhely volt az udvarunkon. Ismét bizonyítottuk, hogy nem kell mindent túl gondolni. A 6×4 méteres sátrat a konkurencia nem vette túl komolyan, de az ügyfeleket nem az érdekli hol csinálod, hanem hogy kiváló munkát végezz, lehetőleg kedvező áron.

Ez nálunk mind megvalósult. Az utcai munkához képest ez is előrelépés volt. Számos autó megfordult akkor is már nálunk, a 70 ezer forintos Suzukitól kezdve egészen a 70 milliót érő 50 éves Mercedes-ig. Közel két évig dolgoztunk a Sátor műhelyben, szó szerint reggeltől-estig. Ennek köszönhetően a bevételünk is exponenciálisan nőtt, így sikerült egy újabb komoly befektetést (a sok kisebb apró mellett – újabb gépek beszerzése, padlózat fejlesztés, gépkocsibeálló felújítás, stb) végrehajtani.

Könnyűszerkezetes, fémgarázst állítottunk fel. Ez már egy komolyabb műhely kialakítását tette lehetővé, ahol tovább tudtunk lépni a szolgáltatásokban is.

Legfontosabb új szolgáltatásunk a Kerámia- és Grafén tartós bevonat bevezetése volt. Polírozást már a Sátor alatt is végeztünk, de ehhez teljesen zárt műhelyre volt szükség. Nem mellékesen a Grafén bevonat telepítését elsők között kezdtük meg az országban, amerikai technológiával, amit mi hoztunk be Magyarországra. Erre egy külön projektet is ráépítettünk (grafenvedelem.hu), ez csak a franchise partnerek részére elérhető.

A Garázs műhely

Egy költözés következtében a fémszerkezetes műhelyt is lecseréltük. Új helyünk egy 8×3,5 méteres garázs lett, ahol már egy egészen komoly egybeállós műhelyt alakítottunk ki 30 db led fénycsővel és Performance floor professzionális padlózattal.

Ebben a műhelyben sikerült véglegesíteni a jelenlegi szolgáltatás palettát. Az itt dolgozott 8 hónap szintén rendkívül intenzív és termékeny volt.

A Telephely

2022 nyarán adódott egy jó lehetőség. Kiadóvá vált egy 20 éve hasonló szolgáltatásokat végző komplett telephely. Így most már egy 90 nm-es 3 beállóval rendelkező műhelyben tudtunk tovább dolgozni, kiegészülve irodával, ügyfélváróval, étkezdével, raktárral. Ez a telephely régen vizes autómosó, majd vizes autókozmetika volt. Most pedig egy Vízmentes, környezetbarát autókozmetika üzemel ott. Sok esetben a 3 beálló is kevés, annyi a megkeresés és a munka.

Ez az „evolúciós” fejlődés figyelhető majd meg a világban. Ebben a technológiában van a jövő, ebben is irányt mutatunk partnereinknek és a „nagyvilágnak” is.

A fentiekben a rendkívül gyors fejlődésünk figyelhető meg ami nem a véletlen- és a szerencse műve, hanem az aktív és szorgalmas munka, a fejlesztés és a minőségi – színvonalas szolgáltatások eredménye! 

Eddigi munkáink (2022 végéig) során már több mint 4000 autón végeztünk különböző  autóápolási szolgáltatásokat. Legnépszerűbb szolgáltatásaink az Alap Külső-belső tisztítás és ápolás, Prémium autóápolási csomag, Kárpit tisztítási szolgáltatások (másokkal ellentétben télen-nyáron tudjuk végezni!), Fényszóró polírozás, Karosszéria polírozás, Kerámia- és Grafén tartós bevonat telepítés.

Ezeket a tapasztalatokat és motivációkat adjuk tovább a partnereinknek, személyes példamutatással! Nem irodából kitalált és irányított rendszer!

A franchise ötlete később jött, mikor sikerünket látva több ismerősöm is érdeklődött hogy szeretne hasonlóba belevágni.

A CCA-CleanCar Autóápolás franchise

A CCA-CleanCar Autóápolás franchise célja egy országos- és európai mobil- és nem mobil környezetbarát autókozmetikai partnerhálózat létrehozása. A technológiánk következményeként nem szennyezzük a környezetet, a gépjárművek tisztítása minimális vízfelhasználással történik (120-150 liter helyett 2-3 deciliter), mivel a folyamat nem igényel hozzáadott vizet! Ennek ellenére -másokkal ellentétben- tudjuk biztosítani a prémium autókozmetika színvonalat, illetve a szakmai támogatás miatt ezt tovább adjuk partnereinknek is, valamint folyamatosan fejlesztjük a szolgáltatásokat. 2018-ban egyetlen helyen lévő Clean Car Autóápolás a 2019 év folyamán további hat taggal bővült, így az év végét 7 városban megtalálható partneri hálózattal zártuk. 2020-ban ez a növekedés tovább folytatódott, pandémia ellenére (és e miatt is) további 4 partner csatlakozott. A 2020-as év nehéz volt, de mint egy gazdasági válság álló vállalkozás minden partnerünk egész évben tudott dolgozni és sikerült is tovább bővülni!

2021-ben ezt a növekedést folytattuk a további csatlakozó vállalkozók segítségével. 2022 őszére 26 magyarországi 1 ausztriai és 1 németországi partnerrel rendelkeztünk!

Hiába az egyre fokozódó gazdasági válság, rengeteg előnyünk miatt az ügyfelek folyamatosan keresnek minket és partnereink tudnak dolgozni. A rezsiköltségek is kevésbé terhelnek minket, mert vízkiadás minimális (kézmosás, kendő mosás), a gázfűtés nem szükséges, a villanyszámla pedig nem emelkedett olyan mértékben ami befolyásolna minket. Tehát bátran kijelenthetjük újra (pandémia válság után) , hogy a rendszerünk VÁLSÁGÁLLÓ vállalkozás!

Környezetbarát tevékenységünk egyik legfontosabb eleme, hogy míg 2018-ban 33.000 liter, 2019-ben 122.000 liter, 2020-ban 349.000 liter, míg 2021-ben több, mint 1 millió (!) liter, 2022-es évben pedig több mint 2 millió liter értékes ivóvizet takarítottunk meg közösen az országos partnereinkkel és a minket választó kedves Ügyfeleink segítségével!

A lehetőség előtted is ott van! Mi mutatjuk az utat!

Csatlakozz franchise hálózatunkhoz!

További sikersztori

Egyéb kategória

A MI sikersztorink

Fő állásom mellett (21 év hivatásos katonai szolgálat) sokat gondolkodtam egy olyan vállalkozáson ami kötetlen munkaidejű, környezetbarát és nem mellékesen jól is lehet vele keresni.

Egyéb kategória

Környezettudatos autóápolás – RTL Reggeli interjú

2022-ben sikerült a CCA-Cleancar Autóápolás Kft.-nek bekerülni az RTL Reggeli műsorába. Ez hatalmas eredmény egy kisvállalkozástól, mert a több százezer magyar kkv. közül nagyon kevesen